Zemiaky na víne

2003-01-24

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, soľ, 1 cibuľu, 50 g masla, 0,8 dl bieleho vína, 2 dl šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

Ošúpané zemiaky pokrájame na plátky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na plátky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme scedené, odkvapkané zemiaky, pokrájanú cibuľu a všetko spolu osmažíme. Podlejeme vínom, prikryjeme a 10 minút necháme na miernom ohni dodusiť. Prilejeme smotanu, necháme prevrieť. Podávame ako prílohu ku hydine, alebo ako samostatné jedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 834
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

835

Podobné recepty:
  • Pekinská kapusta zapekaná so šampiňónmi

    Pekinská kapusta zapekaná so šampiňónmi

  • Nivové závitky

    Nivové závitky

  • Pór zapekaný na portugalský spôsob

    Pór zapekaný na portugalský spôsob

kuk