Teľacie rebierko na šampiňónoch

2003-02-04

Ingrediencie

  • 600 g teľacieho karé (oblička), 40 g tuku, 40 g masla, 10 g hladkej múky, 80 g udusených šampiňónov, 3 dl vývaru z kostí, soľ.

Postup

Krok 1

Z čiastočne odkosteného karé odrežeme rebierka, narežeme okrajové blany, zľahka naklepeme, osolíme, naklepanú stranu slabo pomúčime a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Tuk po opekaní zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme maslo a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Do takto pripravenej šťavy pridáme na masle udusené šampiňóny a krátko podusíme. Pri podávaní prelejeme rezne šťavou. Ako prílohu podávame uvarené zemiaky posypané zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 491
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

492

Podobné recepty:
  • Roštenka gerulata

    Roštenka gerulata

  • Pečeň na jablkách

    Pečeň na jablkách

  • Maďarský fazuľový guláš

    Maďarský fazuľový guláš