Teľací rezeň Fleury
2003-02-13- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g teľacieho stehna, 40 g tuku, 80 g masla, 100 g udusených šampiňónových hlavičiek, 1 upečená teľacia oblička, 10 g hladkej múky, vývar z kosti, 0,5 dl bieleho vína, 1000 g v šupe uvarených a očistených zemiakov.
Postup
Krok 1
Z teľacieho stehna naprieč vlákna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, zľahka naklepeme, osolíme, naklepanú stranu slabo pomúčime a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Tuk po opekaní zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme polovičnú dávku masla a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Hotovú šťavu dochutíme bielym vínom. Uvarené zemiaky pokrájame na plátky, osolíme a podusíme na masle. Pri podávaní uložíme zemiaky do stredu taniera, na ne položíme rezeň, prelejeme šťavou, obložíme hlavičkami šampiňónov a rezmi pečenej obličky.