Srbská roštenka

2003-02-17

Ingrediencie

  • 400 g hovädzej roštenky bez kosti, 60 g tuku, 40 g údenej slaniny bez kože, 40 g cibule, 120 g zelenej papriky, 100 g čerstvých paradajok, mletá červená paprika, mleté čierne korenie soľ, 10 g hladkej múky, vývar.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené hovädzie mäso pokrájame na roštenky, okrajové blany narežeme, vyklepeme, osolíme, okoreníme a po oboch stranách rýchlo opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, opečené roštenky, podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a pod pokrývkou za občasného podlievania vývarom dusíme do mäkka. Na malé kocky pokrájanú rozpálenú údenú slaninu, na kolieska pokrájané umyté paradajky a zelenú papriku udusíme a ako vložku pridávame do neprecedenej šťavy. Ako prílohu podávame varené alebo opekané zemiaky posypané sekaným zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1179
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1180

Podobné recepty:
  • Roštenka na skalický spôsob

    Roštenka na skalický spôsob

  • Roštenka s údenou slaninou

    Roštenka s údenou slaninou

  • Barania pečienka na liptovský spôsob

    Barania pečienka na liptovský spôsob

kuk