Bratislavská roštenka

2003-02-19

Ingrediencie

  • 600 g hovädzej roštenky, 40 g údenej slaniny, 60 g tuku, 60 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), mletá červená paprika, bobkový list, cukor, mleté čierne korenie, soľ, zelený petržlen, sardelová pasta, citrón, 40 g hladkej múky, 60 g cibule, 1,5 dl kyslej smotany, 1 dl bieleho vína, horčica.

Postup

Krok 1

Vykostenú roštenku odblaníme, nakrájame približne 150 g roštenky, vyklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, okoreníme a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní opražíme na malé kocky pokrájanú údenú slaninu, speníme na kolieska pokrájanú cibuľu, opražíme zeleninu, pridáme červenú papriku, zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme bobkový list, na kolieska pokrájaný citrón, cukor, horčicu, sardelovú pastu, opečené roštenky a pod pokrývkou dusíme do mäkka. Roštenky vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane a krátko povaríme. Pred dokončením šťavu zjemníme bielym vínom. Zdobíme sekaným zeleným petržlenom. Ako prílohu podávame varené zemiaky, dusenú ryžu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 650
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

651

Podobné recepty:
  • Guláš z kolena

    Guláš z kolena

  • Rómsky mäsovo tekvicový guláš

    Rómsky mäsovo tekvicový guláš

  • Hovädzí zvitok

    Hovädzí zvitok