Jablkový koláč Evička
2016-03-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Popis
Rýchla príprava a výborná chuť tohto jablkového koláča, ktorý sa podarí aj začiatočníkovi.
Ingrediencie
- 400 g postrúhaných jabĺk (1 fľaša zaváraných)
- 1 lyžička mletej škorice
- 3 ks vajcia
- 160 g cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 70 g masla alebo rastlinného tuku
- 160 g hrubej múky
- 1/2 vrecúško prášku do pečiva
- hrozienka.
Postup
Krok 1
Jablká premiešame so škoricou a hrozienkami a necháme postáť. Žĺtky, cukor a tuk vymiešame do peny, pridáme jablká, múku, prášok do pečiva, sneh z bielkov. Premiešame a dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v mierne teplej rúre.