Plnená teľacia hruď III

2003-03-07

Ingrediencie

  • 600 g teľacej hrude s kosťou, 40 g tuku, 4 žemle, 1 vajce, 1,5 dl mlieka, 10 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletý muškátový kvet, sekaný zelený petržlen, 40 g masla, voda alebo vývar.

Postup

Krok 1

Vykostenú, umytú, osušenú hruď nožom narežeme, urobíme otvor (vak) a plníme plnkou. Plnka: žemle pokrájame na malé kocky, pokropíme mliekom a necháme chvíľu vsiaknuť. Čerstvé maslo so žĺtkom vymiešame v porcelánovej miske do peny, pridáme mliekom nasiaknuté žemle, sekaný zelený petržlen, osolíme, okoreníme a primiešame tuhý sneh z bielka. Plnkou naplníme hruď, otvor uzavrieme špáradlami, kovovou ihlicou alebo zašijeme silnejšou niťou. Na pekáč rozložíme kosti, pridáme tuk, zo všetkých strán osolenú naplnenú hruď a v horúcej rúre zapečieme. Potom podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a za občasného prelievania vlastnou šťavou upečieme do zlatista. Mäkkú upečenú hruď vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, drôtenou metlou rozmiešame a dobre povaríme. Porciu plnenej hrude podávame na teplom tanieri podliatu horúcou šťavou. Ako prílohu podávame varené zemiaky posypané sekaným zeleným petržlenom, rôzne kompóty alebo šaláty zo surovej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 579
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

580

Podobné recepty:
  • Teľací rezeň plnený hydinovou paštétou

    Teľací rezeň plnený hydinovou paštétou

  • Plnené bravčové rebierko

    Plnené bravčové rebierko

  • Zapekané rezne

    Zapekané rezne

kuk