Bravčové plátky s karí korením
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 250 g bravčovej panenky
- 2 ks jablká
- 0,5 ks polovicu banánu
- trochu olej
- 2 dl mlieka
- 2 dl šľahačkovej smotany
- 1 lyžica korenia karí
- trochu soľ.
Postup
Krok 1
Bravčovú panenku opečieme zo všetkých strán na horúcom tuku. Mlieko spolu so šľahačkovou smotanou dáme variť, pridáme lyžicu korenia karí, premiešame. Keď mlieko so smotanou začne vrieť, vložíme doň opraženú panenku. Občas pomiešame a necháme zredukovať (odparovaním zhustnúť) na omáčku. Na oleji opražíme jablká, ošúpané a jadrovníkov zbavené, pokrájané na plátky. Na olej opražíme aj kolieska banánu. Keď začne omáčka hustnúť, pridáme do nej opražené jablká a banány. V prípade potreby môžeme omáčku zahustiť škrobovou múčkou. Bravčovú panenku podávame so zelenými rezancami.