Bravčové plátky s karí korením

2015-12-15

Ingrediencie

  • 250 g bravčovej panenky
  • 2 ks jablká
  • 0,5 ks polovicu banánu
  • trochu olej
  • 2 dl mlieka
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 1 lyžica korenia karí
  • trochu soľ.

Postup

Krok 1

Bravčovú panenku opečieme zo všetkých strán na horúcom tuku. Mlieko spolu so šľahačkovou smotanou dáme variť, pridáme lyžicu korenia karí, premiešame. Keď mlieko so smotanou začne vrieť, vložíme doň opraženú panenku. Občas pomiešame a necháme zredukovať (odparovaním zhustnúť) na omáčku. Na oleji opražíme jablká, ošúpané a jadrovníkov zbavené, pokrájané na plátky. Na olej opražíme aj kolieska banánu. Keď začne omáčka hustnúť, pridáme do nej opražené jablká a banány. V prípade potreby môžeme omáčku zahustiť škrobovou múčkou. Bravčovú panenku podávame so zelenými rezancami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 439
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

440

Podobné recepty:
  • Rezne s rumom

    Rezne s rumom

  • Guláš z čiernej fazule a mäsa

    Guláš z čiernej fazule a mäsa

  • Korenené mäsové dukáty

    Korenené mäsové dukáty

kuk