Plnené chrumkavé jablká
2003-05-23- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
Ingrediencie
- 4 jablká, 4 polievkové lyžice rumu, 30 g masla, 100 g ovsených vločiek, 100 g mletých orechov, 50 g hrozienok, 1 vrecúško vanilkového cukru.
Postup
Krok 1
Jablká vydlabeme (lyžicou alebo nožíkom), hrozienka namočíme na 10 minút do rumu, orechy pomelieme. Maslo rozpálime na panvici, orestujeme vločky, pridáme vanilkový cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme orechy a na záver hrozienka, pozor na plameň, ktorý vyšlahne z panvice! Po flambovaní jabĺčka plníme hotovou zmesou. Vložíme do rúry a krátko zapečieme.