Čokoládova saláma pre Evitu

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Rumovo škoricová tuhá zmes v podobe dezertu, na ktorý nezabudnete!

Ingrediencie

  • 200 g 200 g práškového cukru
  • štipka štipku mletej škorice
  • 2 ks 2 klinčeky
  • 50 g 50 g čokolády
  • 150 g 150 g mandlí
  • 50 g 50 g orechov
  • 50 g 50 g hrozienok alebo kandizovaného ovocia
  • kôra z jedného citróna
  • 2 ks 2 vajcia
  • práškový cukor na obalenie

Postup

Krok 1

Práškový cukor zmiešame so škoricou, pomletými klinčekami, postrúhanou čokoládou, 100 g pomletých mandlí (neošúpaných), 50 g ošúpaných mandlí posekaných na hrubo, na štvrtiny polámaných orechov, s hrozienkami (najlepšie vopred namočených v rume), alebo na malé kocky pokrájaným kandizovaným ovocím (prípadne s hrozienkami aj ovocím), s kôrou z citróna a vajcami. Všetko dobre vymiesime a na doske posypanej práškovým cukrom ušúľame valec.

Krok 2

Odložíme na suché a chladné miesto. Neskôr krájame na tenké šikmé plátky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 649
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

650

Podobné recepty:
  • Ovocný koláč I

    Ovocný koláč I

  • Citrónovo jogurtová bábovka

    Citrónovo jogurtová bábovka

  • Jablkový závin s marcipánom II

    Jablkový závin s marcipánom II

kuk