Plnený kapor
2003-05-07Ingrediencie
- 1,5 kg kapra, cibuľu, horčicu, mleté čierne korenie, soľ, maslo, klobásu, šunku, prerastenú slaninu.
Postup
Krok 1
Z kapra odstránime šupiny, odrežeme hlavu a chvost. Kapra zhora narežeme, prstami oddelíme od kostí, kosti aj s chrbticou odstránime. Opatrne vyberieme vnútornosti. Koža na bruchu zostane celá a vznikne veľký plát pozostávajúci z dvoch polovíc kapra. Povrch vnútornej časti osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Cibuľu a klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na tenké plátky. Na jednu polovicu kapra poukladáme plátky šunky, kolieska cibule, plátky slaniny, kolieska klobásy. Toto zopakujeme tri krát. Druhú polovicu prehneme cez tú naplnenú a zošitím kapra uzatvoríme. Kapra vložíme na hrubšou vrstvou maslom vymazaný plech. Plátky masla poukladáme aj na kapry. Upečieme do zlatista z oboch strán. Počas pečenia polievame výpekom. Doba pečenia bude asi 40 minút. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.