Plnený kapor

2003-05-07

Ingrediencie

  • 1,5 kg kapra, cibuľu, horčicu, mleté čierne korenie, soľ, maslo, klobásu, šunku, prerastenú slaninu.

Postup

Krok 1

Z kapra odstránime šupiny, odrežeme hlavu a chvost. Kapra zhora narežeme, prstami oddelíme od kostí, kosti aj s chrbticou odstránime. Opatrne vyberieme vnútornosti. Koža na bruchu zostane celá a vznikne veľký plát pozostávajúci z dvoch polovíc kapra. Povrch vnútornej časti osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Cibuľu a klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na tenké plátky. Na jednu polovicu kapra poukladáme plátky šunky, kolieska cibule, plátky slaniny, kolieska klobásy. Toto zopakujeme tri krát. Druhú polovicu prehneme cez tú naplnenú a zošitím kapra uzatvoríme. Kapra vložíme na hrubšou vrstvou maslom vymazaný plech. Plátky masla poukladáme aj na kapry. Upečieme do zlatista z oboch strán. Počas pečenia polievame výpekom. Doba pečenia bude asi 40 minút. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 700
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

701

Podobné recepty:
  • Kapor na mlynársky spôsob

    Kapor na mlynársky spôsob

  • Filé na pekársky spôsob

    Filé na pekársky spôsob

  • Losos na spôsob mlynárky

    Losos na spôsob mlynárky

kuk