Slaný zemiakový koláč

2003-05-14

Ingrediencie

  • 4 väčšie zemiaky, 2 v šupke uvarené zemiaky, 500 g polohrubej múky, 150 g oškvarkov, 3 lyžice masti, 5 dl mlieka, 50 g kvasníc, 1 vajce, 1 celú hlávku cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán.

Postup

Krok 1

Surové aj uvarené zemiaky postrúhame, pridáme oškvarky, masť, zalejeme horúcim mliekom a necháme spariť. Po vychladnutí pridáme rozdrobené kvasnice, vajce, soľ, korenie, majorán a prelisovaný cesnak. Potom vmiešame múku. Necháme asi 45 minút kysnúť. Po vykysnutí vymastíme plech, vysypeme múkou a nalejeme naň cesto. Zapekáme asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 548
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

549

Podobné recepty:
  • Pampúšiky z odpaľovaného cesta

    Pampúšiky z odpaľovaného cesta

  • Čokoládovo colová torta

    Čokoládovo colová torta

  • Koláč s celým makom

    Koláč s celým makom