Plnené zapečené kuracie stehná

2003-05-20

Ingrediencie

  • 4 kuracie stehná s kosťou, 50 g masla, soľ, rozmarín, mleté biele korenie, 1 väčší pór, 1 lyžicu hladkej múky, 200 g plesňového syr (NIVA), 4 plátky šunky. Ryža: 300 g ryže, 1 balíček hrozienok, 50 g masla, 1 cibuľu, olej.

Postup

Krok 1

Kuracie stehná vykostíme. Časť póru pokrájame na malé kocky, pridáme plesňový syr, maslo, niekoľko hrozienok a vidličkou vypracujeme hmotu, ktorú rozdelíme na 4 časti. Každú časť zabalíme do jedného plátku šunky. Plnku vložíme do kuracieho stehna, previažeme tenkým motúzikom, jemne posolíme, posypeme rozmarínom, mletým bielym korením. Pečieme asi 20 minút v predhriatej rúre. Ako prílohu pridávame dusenú ryžu, do ktorej sme vmiešali na masle urestované hrozienka a na jemno pokrájanú cibuľu alebo pór.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 970
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

971

Podobné recepty:
  • Slivky v červenom víne

    Slivky v červenom víne

  • Kurací šalát II

    Kurací šalát II

  • Lahôdková pečeň

    Lahôdková pečeň

kuk