Rybie filé so zemiakovými šupinami

2003-05-23

Ingrediencie

  • 4 ks rybie filé (treska, morská šťuka), 2,5 dl šľahačkovej smotany, 200 g zemiakov, 1 lyžicu masla, 1 lyžicu hladkej múky, soľ, biele korenie, bylinky - tymián, rozmarín, bazalka, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Plátky ryby z oboch strán osolíme, okoreníme, obrežeme okraje a ponorným mixérom odrezky (so soľou, korením a troškou masla) rozmixujeme. Vzniknutú hmotu natrieme na pláty ryby a do nej potom uhladíme tzv. zemiakové šupiny – chipsy. Zemiaky narežeme nožom alebo strojom. Malo by to vyzerať, ako rybie šupiny. Keď ich máme naukladané a posolené, opečieme ich prudko z oboch strán na rozpálenej panvici a vzápätí uložíme na plech a vložíme do rúry. Pečieme krátko podľa potreby. Roztopíme maslo a s troškou hladkej múky vyrobíme bledú zásmažku, pridáme smotanu na šľahanie, soľ, korenie, bylinky a trošku prevaríme. Podávame so zapečenou rybou so šupinami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

584

Podobné recepty:
  • Tirolské knedle II

    Tirolské knedle II

  • Ovocná nátierka so šunkou

    Ovocná nátierka so šunkou

  • Špargľa so šunkou

    Špargľa so šunkou