Polievané jahodové knedlíky
2003-05-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- Jahody, 400 g hrubej múky, 20 g droždia, práškový cukor, 20 g masla, 2 žĺtky, 2 dl mlieka, smotanu na šľahanie.
Postup
Krok 1
V 1/2 dl vlažného mlieka rozmiešame droždie, 10 g práškového cukru a dáme vykysnúť. V ohriatej múke rozmiešame soľ, 30 g práškového cukru, prilejeme žĺtky a rozmiešame vo vlažnom mlieku. Pridáme kvások, rozpustené maslo a vypracujeme cesto. Odložíme vykysnúť na teplé miesto. Vyrobíme knedlíky, ktoré uvaríme alebo urobíme na pare. Jahody roztlačíme s cukrom a necháme vychladnúť. Potom ich premiešame s tekutou studenou šľahačkou a touto studenou omáčkou polievame knedlíky.