Polievané jahodové knedlíky

2003-05-29

Ingrediencie

  • Jahody, 400 g hrubej múky, 20 g droždia, práškový cukor, 20 g masla, 2 žĺtky, 2 dl mlieka, smotanu na šľahanie.

Postup

Krok 1

V 1/2 dl vlažného mlieka rozmiešame droždie, 10 g práškového cukru a dáme vykysnúť. V ohriatej múke rozmiešame soľ, 30 g práškového cukru, prilejeme žĺtky a rozmiešame vo vlažnom mlieku. Pridáme kvások, rozpustené maslo a vypracujeme cesto. Odložíme vykysnúť na teplé miesto. Vyrobíme knedlíky, ktoré uvaríme alebo urobíme na pare. Jahody roztlačíme s cukrom a necháme vychladnúť. Potom ich premiešame s tekutou studenou šľahačkou a touto studenou omáčkou polievame knedlíky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 709
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

710

Podobné recepty:
  • Omeleta z čerstvého špenátu

    Omeleta z čerstvého špenátu

  • Zemiaková omeleta

    Zemiaková omeleta

  • Zeleninová variácia

    Zeleninová variácia

kuk