Jablkový koláč s tvarohovým krémom
2016-03-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Popis
Šťavnatý jablčník obohatený o zdravý tvaroh a voňavý vanilkový puding.
Ingrediencie
- 6 ks väčších jabĺk
- 1 ks vanilkový cukor
- 4 lyžica cukru
- 250 g tvarohu
- škoricu
- 50 g hrozienok
- citrónovú šťavu
- 80 g vanilkového pudingu (asi 2 vrecúška)
- 30 g mandľových lupienkov
- 1 l vody
- šľahačku.
- 2 pohár Cesto:polohrubej múky
- 1 ks kypriaci prášok
- 3 pohár cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 4 ks vajcia
- 1 pohár oleja
- 1 pohár vlažnej vody
- 2 lyžica kakaa.
Postup
Krok 1
Zo surovín na cesto vymiešame a nalejeme na plech. Pečieme asi 30 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká postrúhame nahrubo, zakapeme citrónovou šťavou a varíme, pokým jablká úplne nezmäknú. Postupne do nich pridávame vanilkový cukor, hrozienka a škoricu. Časť necháme vychladnúť a zmiešame s tvarohom. Do druhej časti prilievame za stáleho miešania puding rozmiešaný vo vode. Pridáme mandľové lupienky a varíme asi 10 minút. Korpus koláča potrieme tvarohovým krémom, polejeme vanilkovým pudingom a ozdobíme šľahačkou.