Jablkový koláč s tvarohovým krémom

2016-03-18

Popis

Šťavnatý jablčník obohatený o zdravý tvaroh a voňavý vanilkový puding.

Ingrediencie

  • 6 ks väčších jabĺk
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 4 lyžica cukru
  • 250 g tvarohu
  • škoricu
  • 50 g hrozienok
  • citrónovú šťavu
  • 80 g vanilkového pudingu (asi 2 vrecúška)
  • 30 g mandľových lupienkov
  • 1 l vody
  • šľahačku.
  • 2 pohár Cesto:polohrubej múky
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 3 pohár cukru
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 4 ks vajcia
  • 1 pohár oleja
  • 1 pohár vlažnej vody
  • 2 lyžica kakaa.

Postup

Krok 1

Zo surovín na cesto vymiešame a nalejeme na plech. Pečieme asi 30 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká postrúhame nahrubo, zakapeme citrónovou šťavou a varíme, pokým jablká úplne nezmäknú. Postupne do nich pridávame vanilkový cukor, hrozienka a škoricu. Časť necháme vychladnúť a zmiešame s tvarohom. Do druhej časti prilievame za stáleho miešania puding rozmiešaný vo vode. Pridáme mandľové lupienky a varíme asi 10 minút. Korpus koláča potrieme tvarohovým krémom, polejeme vanilkovým pudingom a ozdobíme šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 950
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

951

Podobné recepty:
  • Vanilkový krém

    Vanilkový krém

  • Jednoduchý jablkový koláč

    Jednoduchý jablkový koláč

  • Raffaello z ovsených vločiek

    Raffaello z ovsených vločiek

kuk