Pikantné kuracie krídelká
2003-06-25- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 16 kuracích krídeliek, 2,5 dl kečupu, 1 lyžičku červenej papriky, šťavu z jedného citróna, 1 lyžicu tabasca, 4 lyžice octu (najlepšie vínneho), trochu oregana, 4 lyžice oleja, 20 g masla, 1 cibuľu šalotku, 1 dl hydinového vývaru (z kocky), trochu chilli, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Marinádu spravíme tak, že v mise zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, tabasco, ocot, štipku soli a oregano. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli úplne ponorené, prikryjeme priehľadnou fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu z krídeliek potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie. Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať na site a osušíme ich papierovým obrúskom. Na širokej teflónovej panvici zohrejeme olej a maslo. Krídla postupne z každej strany opekáme približne 7 až 10 minút, aby boli chrumkavé. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Zalejeme vývarom a necháme prevrieť. Vmiešame marinádu a krátko varíme. Omáčku dochutíme soľou, chilli práškom, vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame na mise obloženej hlávkovým šalátom.