Pikantné gule z troch mias

2003-07-04

Ingrediencie

  • 200 g mletého hovädzieho mäsa (zadné), 200 g mletého bravčového mäsa (plece), 200 g mletého jahňacieho mäsa (plece), 4 až 5 strúčikov cesnaku, 2 cibule, štipľavú mletú červenú papriku (chilli), korenie karí, mleté biele korenie, soľ, petržlenovú vňať, 2 vajcia, 40 g strúhanky, olej, 2 póry, 1/2 čínskej kapusty, škrobovú múčku, sójovú omáčku, červenú cibuľu, 3 dl hovädzieho vývaru.

Postup

Krok 1

Pomleté mäsá dáme do misy s troškou vody a poriadne miešame, aby sa voda zapracovala. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme vajcia, strúhanku, pokrájanú petržlenovú vňať, cibuľu a všetko dobre premiešame. Z mäsa tvarujeme gule, z uvedeného množstva asi 25. Čínsku kapustu a pór pokrájame a smažíme asi 1 minútu, potom vyberieme a vložíme masové gule a za občasného obracania pečieme asi 4 až 5 minút. V miske zmiešame škrobovú múčku a vodu. Do woku prilejeme hovädzí vývar, sójovú omáčku a varíme asi 2 až 3 minúty, primiešame škrobovú múčku, zeleninu a asi 1 minútu povaríme, pokým omáčka nezhustne. Pri podávaní najprv dávame zeleninu, na ňu mäsové gule a ozdobíme ich červenou cibuľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 811
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

812

Podobné recepty:
  • Pečeňový ražeň

    Pečeňový ražeň

  • Baranie medailóniky na rošte

    Baranie medailóniky na rošte

  • Bravčové vtáčiky v kapustovom hniezde na pekáčiku

    Bravčové vtáčiky v kapustovom hniezde na pekáčiku

kuk