Živánsky závin

2003-07-09

Ingrediencie

  • 400 g zadného hovädzieho mäsa, 80 g údenej slaniny, 60 g tuku, 120 g cibule, 20 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, soľ, 80 g zeleru, 80 g mrkvy, 40 g hladkej múky, 1 vajce.

Postup

Krok 1

Umyté, osušené hovädzie mäso upravíme (rozkrojíme) na plát. Tento vyklepeme, osolíme, okoreníme. Údenú slaninu pokrájame na hrubšie rezance, zeler a mrkvu postrúhame na hrubšom strúhadle, všetko premiešame rozšľahaným surovým vajcom. Pripravený plát naplníme uvedenou plnkou, zvinieme (stočíme), spevníme špáradlami alebo zviažeme tenkým motúzom a zo všetkých strán opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, popražíme, zalejeme vodou alebo vývarom, vložíme opečený závin a pod pokrývkou za občasného prelievania vlastnou šťavou dusíme do mäkka. Mäkký závin vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vývarom, dobre povaríme a precedíme. Na porcie krájaný živánsky závin kladieme na teplý tanier a podlievame horúcou šťavou. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a rôzne zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 801
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

802

Podobné recepty:
  • Zbojnícka krkovička

    Zbojnícka krkovička

  • Hovädzie na hríboch

    Hovädzie na hríboch

  • Moskovské peľmene

    Moskovské peľmene

kuk