Barak-čučvara (uzbecké pelmene)
2015-12-01- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Mleté mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Popis
Čo presne sú uzbecké pelmene? Nahliadnite do receptu, v ktorom nájdete plnené taštičky preliate kyslým mliekom.
Ingrediencie
- 1.1 kg hovädzieho mäsa
- 3 dl vody
- 400 g cibule
- mleté čierne korenie
- soľ
- 3 dl vody
- 3 dl kyslého mlieka
- mletú červenú papriku
- soľ
- zelenú petržlenovú vňať
- 1 kg polohrubej múky
Postup
Krok 1
Mäso zomelieme spolu s cibuľou, zmiešame s vodou, soľou, korením.
Krok 2
Z múky zmiešanej s mletou červenou paprikou, kyslého mlieka, nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate a soli vymiesime tuhé cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm.
Krok 3
Plát cesta pokrájame na štvorčeky rozmerov asi 3x3 cm. Na štvorčeky dáme plnku, preložíme na polovicu a okraje dobre postláčame. Pelmene uvaríme v hovädzom vývare, do ktorého po uvarení pelmeňov primiešame kyslé mlieko a mletú červenú papriku.
Krok 4
Pelmene na tanieri podávame preliate vývarom s kyslým mliekom a posypané nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou, alebo kôprom.