Barak-čučvara (uzbecké pelmene)

2015-12-01

Popis

Čo presne sú uzbecké pelmene? Nahliadnite do receptu, v ktorom nájdete plnené taštičky preliate kyslým mliekom.

Ingrediencie

  • 1.1 kg hovädzieho mäsa
  • 3 dl vody
  • 400 g cibule
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 3 dl vody
  • 3 dl kyslého mlieka
  • mletú červenú papriku
  • soľ
  • zelenú petržlenovú vňať
  • 1 kg polohrubej múky

Postup

Krok 1

Mäso zomelieme spolu s cibuľou, zmiešame s vodou, soľou, korením.

Krok 2

Z múky zmiešanej s mletou červenou paprikou, kyslého mlieka, nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate a soli vymiesime tuhé cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm.

Krok 3

Plát cesta pokrájame na štvorčeky rozmerov asi 3x3 cm. Na štvorčeky dáme plnku, preložíme na polovicu a okraje dobre postláčame. Pelmene uvaríme v hovädzom vývare, do ktorého po uvarení pelmeňov primiešame kyslé mlieko a mletú červenú papriku.

Krok 4

Pelmene na tanieri podávame preliate vývarom s kyslým mliekom a posypané nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou, alebo kôprom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1198
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1199

Podobné recepty:
  • Domáca zmrzlina

    Domáca zmrzlina

  • Uzbecké jahňacie taštičky

    Uzbecké jahňacie taštičky

  • Orieškové karamelky

    Orieškové karamelky

kuk