Baklažán na grécky spôsob

2015-11-26

Popis

Baklažán na grécky spôsob podávame na studeno. Je vhodný ako predjedlo.

Ingrediencie

  • 120 g baklažánu
  • 5 g hladkej múky
  • 30 g cibuľky s vňaťou
  • 20 g olivového oleja
  • 20 g listov špenátu
  • 10 g šalátových listov
  • 20 g zelenej papriky
  • 5 g zelenej petržlenovej vňate
  • 75 g rajčín
  • soľ

Postup

Krok 1

Ošúpaný baklažán pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, obalíme ich v múke a vypražíme na horúcom tuku. Poukladáme ich do zapekacej misky, alebo na pekáč. Cibuľku aj s vňaťou pokrájame a osmažíme na oleji. Pridáme pokrájané špenátové listy, pokrájané šalátové listy, pokrájanú papriku, pokrájanú petržlenovú vňať a na malé kúsky pokrájané, ošúpané, rajčiny. Zmes premiešame, osolíme. Zmesou zalejeme opražené kolieska baklažánu a vložíme do rúry. V rúre dusíme asi 10 až 15 minút.

Krok 2

Podávame studené, pospané posekanými zelenými vňaťami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1302
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1303

Podobné recepty:
  • Rizoto s Parmezanom (India)

    Rizoto s Parmezanom (India)

  • Ovocná placka so zemiakmi

    Ovocná placka so zemiakmi

  • Zeleninové zemiačiky

    Zeleninové zemiačiky