Pikantné ryžové rezance
2003-10-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 200 g ryžových rezancov, 200 g kuracích pŕs, 150 g šampiňónov, 1 mrkvu, 1 pór, 1 zeler, chilli, soľ, mleté čierne korenie, sójovú omáčku, mletý zázvor.
Postup
Krok 1
Šampiňóny, mrkvu, pór, zeler a kuracie mäso nakrájame na tenké rezance. Ryžové rezance (hrubší druh) vložíme na 3 minúty do vriacej, už odstavenej vody, ktorú môžeme dochutiť okrem soli aj slepačím alebo zeleninovým bujónom (postup prípravy rezancov je uvedený na obale výrobku). Pokrájané kuracie mäso opražíme na veľmi prudkom ohni, maximálne 5 minút. Pridáme zeleninu, šampiňóny a ešte asi 3 min smažíme. Dochutíme koreninami, z ktorých je veľmi dôležitá sójová omáčka a zázvor. Na záver už len pridáme rezance, premiešame a podávame.