Vegetariánska 'slepačia' polievka

2003-10-30

Ingrediencie

  • 1 väčšiu tekvicu, 1 mrkvu, 1 lyžičku polievkového dochucovadla (typu Vegeta), olej, 1 liter vody, tenké domáce rezance.

Postup

Krok 1

Tekvicu prekrojíme pozdĺžne na polovice. Jadierka aj s ich spojivom lyžicou vydlabeme. Mrkvu najemno postrúhame, dáme do hrnca so zohriatym olejom, premiešame, podlejeme malým lyžicou vody a veľmi krátko podusíme (kvôli farbe). Pridáme jadierka aj s ich spojivom, polievkové dochucovadlo, premiešame a dusíme asi 2 minúty. Zalejeme vodou, privedieme do varu a odstavíme. Polievku precedíme, vložíme do nej domáce rezance. Ak nehodláme samotnú tekvicu použiť napríklad na nátierku, vyprážanie alebo zapekanie s mäsom, môžeme ju nakrájať a dusiť a variť aj s jadierkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 492
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

493

Podobné recepty:
  • Nevarená brokolicová polievka

    Nevarená brokolicová polievka

  • Kokosové guľôčky

    Kokosové guľôčky

  • Nákyp z ružičkového kelu

    Nákyp z ružičkového kelu