Paprikáš z morky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg morčacieho mäsa, 2 veľké červené cibule, 2 dl suchého bieleho vína, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 1 dl sladkej smotany, 1 dl kyslej smotany, 1 lyžičku múky, 3 lyžice oleja, soľ.

Postup

Krok 1

Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme k nej červenú papriku, podlejeme jednou lyžicou vody, pridáme mäso a opečieme ho z oboch strán. Podlejeme ho vínom, osolíme a prikryté, za častého miešania, udusíme do mäkka. Ak by sa šťava príliš vyparovala, pridáme trochu vody. Keď je mäso mäkké, smotany zmiešame s múkou a zatrepeme nimi paprikáš. Šťavu podľa potreby zahustíme. Podávame s haluškami alebo cestovinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 672
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

673

Podobné recepty:
  • V zázvore varené kuracie mäso s koriandrovým dressingom

    V zázvore varené kuracie mäso s koriandrovým dressingom

  • Kurací obar

    Kurací obar

  • Kuracie halušky s plesňovým syrom

    Kuracie halušky s plesňovým syrom