Guláš z mäsa marinovaného v borovičke

2003-10-31

Ingrediencie

  • 400 g baranieho mäsa, 400 g hovädzieho mäsa, 400 g bravčového bôčika, 2 dl borovičky, drvené čierne korenie, drvené biele korenie, drvený tymian, 600 g cibule, bravčovú masť, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 4 lyžice kečupu, 200 g čabajskej klobásy, 1,5 dl červeného ríbezľového vína. Bešamelová omáčka: 3 lyžice masla, 3 lyžice hladkej múky, 1 šalotku, 1 dl mlieka, 1 bobkový list, tymian, niekoľko zrniečok hnedého korenia.

Postup

Krok 1

Baranie mäso pokrájané na kocky marinujeme asi 6 hodín v borovičke s drvený čiernym korením, drveným novým korením a tymianom. Cibuľu speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku, premiešame, pridáme kečup, opäť premiešame a pridáme na kocky pokrájané hovädzie mäso. Miešame, až mäso zbelie. Pridáme marinované baranie mäso (bez marinády) a pokrájanú čabajskú klobásu. Dusíme za občasného premiešania a podlievania malým množstvom vody. Keď je mäso polomäkké, pridáme na kocky pokrájaný bôčik, ríbezľové víno. Keď je všetko mäso mäkké, guláš zahustíme prepasírovanou bešamelovou omáčkou (na masle spenená šalotka, s pridaním hladkej múky a po jej opražení mlieka a povarení s bobkovým listom, tymianom a hnedým korením). Do porcie gulášu vložíme volské oko a ozdobíme bazalkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 941
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

942

Podobné recepty:
  • Mrkvový závin z medom

    Mrkvový závin z medom

  • Cestovinový šalát s krabím mäsom

    Cestovinový šalát s krabím mäsom

  • Pochúťka panovníka Mateja

    Pochúťka panovníka Mateja

kuk