Guláš z patizónov

2003-10-31

Ingrediencie

  • 500 g patizónov, voda, 20 g slnečnicového oleja, 100 g cibule, 200 g zelenej papriky, 200 g rajčiakov, 30 g hladkej múky, štipka práškového alebo kryštálového cukru, prípadne 4 kvapky neenergetického sladidla, soľ, šťava z 1/2 citróna, 1 lyžička mletej sladkej papriky.

Postup

Krok 1

Patizóny očistíme, ošúpeme, zbavíme semien a pokrájame na kolieska. Cibuľu, pokrájanú nadrobno speníme na oleji, neskôr pridáme patizóny, pokrájanú zelenú papriku a rajčiaky. Keď zelenina zmäkne, poprášime ju múkou, mletou sladkou paprikou, osolíme, osladíme, podlejeme vodou a povaríme asi 8 minút. Hotový guláš nakoniec ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 563
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

564

Podobné recepty:
  • Pečená paprika v octe

    Pečená paprika v octe

  • Jesenný nákyp

    Jesenný nákyp

  • Chlebový slaný koláč

    Chlebový slaný koláč