Francúzsky zemiakový šalát

2018-02-19

Popis

Francúzsky zemiakový šalát

Ingrediencie

  • 5 ks zemiakov uvarených v šupke
  • 2 ks kyslé jablká
  • 1 hrsť olúpaných vlašských orechov
  • 1 hrsť olúpaných lieskových orieškov
  • 2 dl sójovej majonézy
  • šťavu z polovice citróna
  • 1 lyžička medu
  • soľ
  • bylinkovú soľ

Postup

Krok 1

Zemiaky a jablká ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Orechy (vlašské i lieskové) postrúhame a zľahka zmiešame s majonézou. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a bylinkovou soľou. Zmiešame so zemiakmi a jablkami a necháme asi 30 minút v chlade. Podávame na šalátových listoch, ozdobíme polovicami vlašských orechov, pripadne kandizovanou čerešňou. Môžeme pridať aj pár mladých cibuliek.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1068
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1069

Podobné recepty:
  • Baklažánové prekvapenie

    Baklažánové prekvapenie

  • Chorvátske mlinci

    Chorvátske mlinci

  • Kurča plenené kapustou

    Kurča plenené kapustou

kuk