Francúzsky zemiakový šalát
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzsky zemiakový šalát
Ingrediencie
- 5 ks zemiakov uvarených v šupke
- 2 ks kyslé jablká
- 1 hrsť olúpaných vlašských orechov
- 1 hrsť olúpaných lieskových orieškov
- 2 dl sójovej majonézy
- šťavu z polovice citróna
- 1 lyžička medu
- soľ
- bylinkovú soľ
Postup
Krok 1
Zemiaky a jablká ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Orechy (vlašské i lieskové) postrúhame a zľahka zmiešame s majonézou. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a bylinkovou soľou. Zmiešame so zemiakmi a jablkami a necháme asi 30 minút v chlade. Podávame na šalátových listoch, ozdobíme polovicami vlašských orechov, pripadne kandizovanou čerešňou. Môžeme pridať aj pár mladých cibuliek.