Rybacie lasagne
2003-11-04- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské , Cestoviny, pizza , Iné
Ingrediencie
- 400 g rybieho filé (kocky), 1 pór, 4 paradajky, 250 g listového špenátu (namiesto špenátu môžeme použiť brokolicu), 2 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 1 balenie cestovín lasagne, soľ, cayenské korenie. Plnka: 40 g masla, 50 g hladkej múky, 1 l mlieka, 10 g strúhaného syra.
Postup
Krok 1
Pór a cesnak pokrájame na plátky, paradajky na mesiačiky. Bešamelová omáčka: Múku krátko osmažíme na masle a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Na oleji osmažíme pokrájaný pór, cesnak a pridáme aj rajčiny. Rybie filé pokrájame na kocky a pridáme k zmesi s pórom. Pridáme aj celé listy špenátu a dusíme prikryté asi 15 minút. Počas dusenia pridáme soľ a cayenské korenie. Pekáč vymastíme maslo, na dno nalejeme trochu bešamelovej omáčky, poukladáme na celú plochu lasagne. Na lasgane dáme malé množstvo omáčky a vrstvu rybacej plnky. Opäť dáme vrstvu lasagní, malého množstva bešamelu, rybaciu plnku. Takto pokračujeme do vyčerpania surovín. Navrch dáme bešamelovú omáčku a postrúhaný syr. Zapekáme v rúre asi 30 minút, pri teplote 150 stupňov Celzia. Podávame so zeleninovým šalátom a vínom.