Cézar šalát

2016-04-12
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 10 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Tradičný svieži cézar ako ho poznáte.

Ingrediencie

  • hlávkový šalát (ľadový)
  • 1 ks žĺtok
  • 2 lyžička francúzskej horčice
  • 2 lyžica kyslej smotany
  • 1/2 lyžička cukru
  • soľ
  • citrónovú šťavu
  • 2 ks cibuľky s vňaťou
  • kocka opečeného chleba
  • 2 lyžica postrúhaného parmezánu

Postup

Krok 1

Dressing: žĺtok vymiešame s horčicou, smotanou, cukrom, štipkou soli a citrónovou šťavou.

Krok 2

Umytý šalát potrháme na kúsky a zmiešame s pripraveným dressingom. Šalát posypeme pokrájanou cibuľkou, studenými kockami opečeného chleba a postrúhaným parmezánom.

Krok 3

Obmenou môže byť použitie sladkej smotany namiesto kyslej, alebo posypanie šalátu drobnými kúskami upečeného kuracieho mäsa, alebo krevetami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 568
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

569

Podobné recepty:
  • Želatínový biskupský chlebík

    Želatínový biskupský chlebík

  • Karfiolová roláda

    Karfiolová roláda

  • Guláš so zázvorom

    Guláš so zázvorom