Chameleónky (halušky)

2016-04-12
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Halušky ochutené výrazným kôprom pre pravú chuť domoviny.

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov
  • soľ
  • 125 g hladkej múky
  • 125 g polohrubej múky
  • 2 viazanička čerstvého kôpru (veľmi veľa kôpru)
  • tvaroh

Postup

Krok 1

Zemiaky najemno postrúhame, osolíme a zmiešame s hladkou a polohrubou múkou. Hustota cesta musí byť taká, že keď do cesta zapichneme lyžicu, nemala by hneď spadnúť. Nakoniec primiešame veľa najemno pokrájaného kôpru.

Krok 2

Halušky pretlačíme cez otvory do vriacej vody. Halušky sú uvarené vtedy, keď vyplávajú na povrch. Halušky posypeme tvarohom a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 859
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

860

Podobné recepty:
  • Huby na bordeauxský spôsob

    Huby na bordeauxský spôsob

  • Pečené paradajky

    Pečené paradajky

  • Divá kačica na slanine

    Divá kačica na slanine

kuk