Špargľa s ochutenou majonézou
2003-11-05- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 500 g špargle, 1 lyžicu soli, 1 lyžicu masla, cukor, žĺtok, 1 lyžicu pikantnej horčice, 8 lyžíc oleja, 2 lyžice smotany, 1 lyžicu citrónovej šťavy, mleté biele korenie, 8 plátkov šunky.
Postup
Krok 1
Špargľu očistíme, hrubé (spodné) konce zrežeme. Špargľu uvaríme v 1 litri vody (asi 10 minút). Uvarenú špargľu vyberieme a na utierke necháme vychladnúť, pričom ju mierne postláčame, aby vytiekla prebytočná šťava. Vývar zo špargle privedieme do varu, osolíme, dochutíme maslom a cukrom. Špargľu dáme opäť variť. Žĺtok s horčicou vymiešame, postupne pridávame olej, smotanu, citrónovú šťavu, korenie, soľ. Na misu pokladáme špargľu, plátky šunky zvinieme do roliek a poukladáme vedľa špargle. Podávame s pripravenou majonézou.