Špargľa s ochutenou majonézou

2003-11-05

Ingrediencie

  • 500 g špargle, 1 lyžicu soli, 1 lyžicu masla, cukor, žĺtok, 1 lyžicu pikantnej horčice, 8 lyžíc oleja, 2 lyžice smotany, 1 lyžicu citrónovej šťavy, mleté biele korenie, 8 plátkov šunky.

Postup

Krok 1

Špargľu očistíme, hrubé (spodné) konce zrežeme. Špargľu uvaríme v 1 litri vody (asi 10 minút). Uvarenú špargľu vyberieme a na utierke necháme vychladnúť, pričom ju mierne postláčame, aby vytiekla prebytočná šťava. Vývar zo špargle privedieme do varu, osolíme, dochutíme maslom a cukrom. Špargľu dáme opäť variť. Žĺtok s horčicou vymiešame, postupne pridávame olej, smotanu, citrónovú šťavu, korenie, soľ. Na misu pokladáme špargľu, plátky šunky zvinieme do roliek a poukladáme vedľa špargle. Podávame s pripravenou majonézou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 968
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

969

Podobné recepty:
  • Otcove taštičky

    Otcove taštičky

  • Lososové srdce

    Lososové srdce

  • Bavorské šúľance

    Bavorské šúľance

kuk