Mäso so sušenými slivkami (BG)
2003-11-05- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Bravčové mäso , Dusené mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Ingrediencie
- 600 g bravčového mäsa, 80 g tuku, 80 g cibule, múku na zahustenie, 200 g rajčín, mletú červenú papriku, 200 g sušených sliviek, cukor, škoricu, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame, vložíme do horúceho tuku a premiešame. Keď mäso zbelie pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, osolíme a chvíľu smažíme. Pridáme ošúpané, pokrájané rajčiny, premiešame, podusíme a pridáme mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dusíme takmer do mäkka. Pred dokončením pridáme sušené slivky, ktoré sme máčali vo vode. Dochutíme cukrom, škoricou a mletým čiernym korením.