Rybia polievka podľa Jána Mistríka

2003-11-05

Ingrediencie

  • 4 až 5 hláv z kapra, z troch až štyroch kaprov vnútornosti (mliečie, ikry), celé korenie biele a čierne, bobkový list, 10 strúčikov cesnaku, 2 stredne veľké cibule, 4 mrkvy, 4 petržleny, polovicu stredne veľkého kalerábu, soľ, 3 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky. Maslo a biele pečivo na prípravu vložky.

Postup

Krok 1

Z hláv odstránime žiabre a oči a dobre vyumývame. Hlavy varíme zvlášť v hrnci s koreninami, cesnakom, cibuľou (bez soli). V druhom hrnci varíme vnútornosti (bez soli). V treťom hrnci varíme na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, kaleráb, mierne osolené. Vývar z uvarených hláv scedíme, hlavy rozoberieme a čisté mäso pokrájame na drobno a vložíme do vývaru. Pridáme aj scedený vývar z vnútorností. Vnútornosti pokrájame na drobno, vložíme do vývaru ochutíme soľou a ešte varíme. Pridáme aj scedený vývar zo zeleniny. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku a pridáme do polievky. Varíme ešte asi 15 minút. Na masle opražíme na kocky pokrájané biele pečivo a podávame k polievke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 645
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

646

Podobné recepty:
  • Špenátová maslová polievka

    Špenátová maslová polievka

  • Špenátová bomba

    Špenátová bomba

  • Ovocný šalát so syrom a orechmi

    Ovocný šalát so syrom a orechmi

kuk