Ražeň á la Gabriela

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového mäsa (stehno alebo vykostená lopatka), asi 10 menších cibúľ(môže byť aj viac), 300 až 400 g prerastenej slaniny, 500 g šampiňónov, 8 až 10 lyžíc sójovej omáčky, 1 vrchovatú lyžičku škrobovej múčky, olivový (alebo iný)olej, ihly, prípadne špajdle.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na kocky (ak použijeme iné ako stehno, treba ho dôkladne orezať), slaninu nakrájame na tenké plátky a tie na štvorčeky (plochou vo veľkosti kúskov mäsa). Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky. Na ihly napichujeme postupne kúsok mäsa, plátok slaninky a cibuľky až kým ihlu nezaplníme. Ražne krátko urestujeme na panvici iba tak, aby sa mäso zatiahlo. Po urestovaní preložíme ihly na pekáč. Zvyšnú cibuľu dáme na panvicu, osmažíme do sklovita, pridáme nakrájané šampiňóny a krátko urestujeme. Túto zmes cibule a šampiónov navrstvíme na ihly rovnomerne a dáme do rúry piecť. Polejeme 4 až 5 lyžicami sójovej omáčky. Pri pečení podlievame podľa potreby a otáčame. Keď je mäso mäkké aj do zlatista opečené, ražne preložíme do inej nádoby a výpek spolu so zmesou zalejeme asi 0,5 l vody v ktorej sme rozmiešali škrobovú múčku a zvyšnú sójovú omáčku. Keď omáčka prevrie, je hotová. Podávame tak, že ražne na tanieri polejeme omáčkou. Ako príloha sú vhodné opekané zemiaky a hranolčeky. Zapíjame kvalitným vínom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 501
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

502

Podobné recepty:
  • Pikantné plátky

    Pikantné plátky

  • Levočská špecialita

    Levočská špecialita

  • Placky so škoricou a hrozienkami

    Placky so škoricou a hrozienkami

kuk