Pečená hus III

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 hus, soľ, majorán, jablko, vodu.

Postup

Krok 1

Očistenú hus vypitveme, umyjeme, odrežeme krk, nohy, zahneme jej krídla. Osolíme zvonku i znútra a necháme 2 až 3 hodiny stáť. Potom ju zvnútra posypeme majoránom, vložíme jablko, dáme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia ju podlievame vlastnou šťavou. Keď je hus asi z 3/4 upečená, zlejeme masť a hus dopečieme do červena. Podávame s knedľou a dusenou kapustou. Takto môžeme piecť aj kačicu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

584

Podobné recepty:
  • Talianske syrové guľky

    Talianske syrové guľky

  • Žemľová plnka - rôzne ochutená

    Žemľová plnka - rôzne ochutená

  • Východniarska máčanka

    Východniarska máčanka