Rady pani Jajcayovej, ako upiecť hus

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 hus, 1 dl mlieka, soľ.

Postup

Krok 1

V prvom rade hus musí byť domáca vykŕmená hus, ktorá sa 3 až 4 týždne pred pečením kŕmi. Musí byť správne vypitvaná. Nasolená 12 až 24 hodín pred pečením a musí sa piecť v hlinenom pekáči (tzv. 'dopekárny pekáč'). Pred pečením hus "poumývame" mliekom, mlieko môže zostať v pekáči. Hus podlejeme vodou a vložíme do pece. Hus, počas pečenia, musí byť správne napichaná, aby vytiekol prebytočný tuk. Počas pečenia hus 5 až 6 krát otočíme a popicháme. Upečená hus musí byť šťavnatá, nesmie zanechávať v ústach pocit mastnoty. Červená kapusta sa dusí bez tuku. Najprv sa pripraví karamel, z cukru a vody. Do svetlého karamelu pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, premiešame pridáme pokrájanú červenú kapustu, soľ, drvenú rascu, ocot a premiešame. Najprv dusíme kapustu odkrytú a keď pustí šťavu, kastról prikryjeme. Udusenú kapustu polejeme tukom až pri podávaní.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 493
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

494

Podobné recepty:
  • Kuracie rarášky

    Kuracie rarášky

  • Kuracie prsia na thajský spôsob

    Kuracie prsia na thajský spôsob

  • Želatínový zákusok

    Želatínový zákusok