Nátierka z baklažánov
2003-11-24- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
Ingrediencie
- 2 baklažány, 2 stredne veľké papriky, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, mleté lieskové alebo búrske oriešky, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu octu, soľ, štipku cukru.
Postup
Krok 1
Umyté baklažány upečieme v rúre. Keď sú mäkké, tak ich ošúpeme a nadrobno posekáme. Pridáme pretlačené surové paradajky, prelisovaný cesnak a mleté oriešky. Nátierku podľa chuti prisladíme, prikyslíme a osolíme. Podávame ju na krajcoch čerstvého chleba, alebo na teplých, opečených hriankach. Posypeme posekanou pažítkou, alebo čerstvou cibuľou.