Šampiňónové šišky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 50 g oleja (môžeme nahradiť Palmarínom), 2,5 dl zeleninového vývaru, soľ, 150 g celozrnnej tmavej pšeničnej múky, 4 vajcia, 1/2 lyžice prášku do pečiva, olej na vyprážanie. Plnka: 150 g margarínu Veto so selénom, 200 g čerstvých šampiňónov, 150 g mäkkého syru (napr. bambino), petržlenovú vňať, bylinkovú soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Šampiňóny nakrájame nadrobno a osmažíme ich. Necháme vychladnúť. Pripravíme si klasické odpaľované cesto: necháme zovrieť vývar, pridáme olej alebo Palmarín, soľ a za stáleho miešania pridávame celozrnnú múku. Cesto je hotové keď sa odlepuje od dna. Necháme dôkladne vychladnúť, potom pridáme celé vajcia, prášok do pečiva, vymiešame (najlepšie mixérom) do hladka. Dvoma lyžicami tvarujeme šišky, ktoré vypražíme vo veľkom množstve oleja. necháme ich vychladnúť. Vymiešame Veto s taveným syrom , šampiňónmi, soľou, korením a vňaťou. Šišky prerežeme na polovice, naplníme a zlepíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 623
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

624

Podobné recepty:
  • Pôstna kapustnica

    Pôstna kapustnica

  • Vajcia s vínovou omáčkou

    Vajcia s vínovou omáčkou

  • Cestovinový šalát s mexickou zeleninou

    Cestovinový šalát s mexickou zeleninou

kuk