Thajské vajcia
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z vajec
Ingrediencie
- 6 natvrdo uvarených vajec, 2 poháre oleja, 4 jarné cibuľky s vňaťou, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice hnedého cukru (najlepšie trstinového), 1 až 2 lyžice ustricovej omáčky, 3 šalátové listy, 0,5 dl teplej vody, lístky koriandru alebo petržlenovej vňate na ozdobenie.
Postup
Krok 1
V panvici zohrejeme olej a vložíme doň ošúpané natvrdo uvarené vajcia. Na miernom ohni ich opečieme zo všetkých strán, pokým nezhnednú. Počas opekania ich stále otáčame. Do hneda opečené vajcia necháme odkvapkať z oleja (položiť ich na papierový obrúsok). Vychladnuté vajcia prekrojíme na štvrtiny. Na oleji, v ktorom sme opekali vajcia opražíme dozlata nadrobno pokrájanú bielu časť cibule a cesnak (zelenú časť cibule si ponecháme na ozdobenie). V horúcej vode rozmiešame cukor, ustricovú omáčku, opraženú cibuľku a cesnak. Na taniere položíme šalátové listy, na ktoré poukladáme rozkrojené vajcia (8/4 na jeden tanier) a zalejeme ich pripravenou omáčkou. Ozdobíme lístkami koriandru alebo zelenej petržlenovej a cibuľovej vňate.