Thajské vajcia

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 6 natvrdo uvarených vajec, 2 poháre oleja, 4 jarné cibuľky s vňaťou, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice hnedého cukru (najlepšie trstinového), 1 až 2 lyžice ustricovej omáčky, 3 šalátové listy, 0,5 dl teplej vody, lístky koriandru alebo petržlenovej vňate na ozdobenie.

Postup

Krok 1

V panvici zohrejeme olej a vložíme doň ošúpané natvrdo uvarené vajcia. Na miernom ohni ich opečieme zo všetkých strán, pokým nezhnednú. Počas opekania ich stále otáčame. Do hneda opečené vajcia necháme odkvapkať z oleja (položiť ich na papierový obrúsok). Vychladnuté vajcia prekrojíme na štvrtiny. Na oleji, v ktorom sme opekali vajcia opražíme dozlata nadrobno pokrájanú bielu časť cibule a cesnak (zelenú časť cibule si ponecháme na ozdobenie). V horúcej vode rozmiešame cukor, ustricovú omáčku, opraženú cibuľku a cesnak. Na taniere položíme šalátové listy, na ktoré poukladáme rozkrojené vajcia (8/4 na jeden tanier) a zalejeme ich pripravenou omáčkou. Ozdobíme lístkami koriandru alebo zelenej petržlenovej a cibuľovej vňate.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 802
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

803

Podobné recepty:
  • Slovenské cibuľové halušky

    Slovenské cibuľové halušky

  • Pečené papriky s cibuľou

    Pečené papriky s cibuľou

  • Furmanské kolesá

    Furmanské kolesá

kuk