Františkánsky závin

2018-02-19

Popis

Františkánsky závin. Ako prílohu podávame opekané zemiaky, uhorku a červenú repu.

Ingrediencie

  • 1500 g bravčového bôčika
  • 200 g údenej slaniny
  • 400 g bravčového orezu
  • 100 g horčice
  • 150 g cibule
  • 20 g soli
  • 3 g mletého čierneho korenia
  • 20 g mletej červenej papriky sladkej
  • 20 g cesnaku
  • 150 g sterilizovaných feferónov bez nálevu

Postup

Krok 1

Z bôčika nakrájame 10 plátov, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, potrieme horčicou. Do stredu každého plátu dáme zmes pripravenú z pomletého orezu, zmiešané so zomletým cesnakom a feferónmi. Navrch pridáme pokrájanú slaninu a najemno pokrájanú cibuľu. Takto pripravený plát mäsa preložíme na polovicu a okraje spojíme špáradlami. Opečieme v horúcej masti z oboch strán. Opečenú porciu zabalíme do alobalu a na miernom ohni ponorenú v masti dusíme asi 10 až 15 minút. Ako prílohu podávame opekané zemiaky, uhorku a červenú repu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 381
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

382

Podobné recepty:
  • Španielske vtáčiky III

    Španielske vtáčiky III

  • Pečené koleno prepoštskej reštaurácie

    Pečené koleno prepoštskej reštaurácie

  • Pivný guláš z pivovaru Kácov

    Pivný guláš z pivovaru Kácov