Polievka z rybacích hláv

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 6 až 7 hláv z kaprov, vnútornosti z kaprov, 2 hrste sušených húb, 4 strúčiky cesnaku, celé čierne korenie, 2 lyžice ryže, 1 smotanu, 1 dl mlieka, 1 lyžicu hladkej múky, hubovú koreniacu zmes, zeleninovú koreniacu zmes, ocot.

Postup

Krok 1

Hlavy očistíme od žiabrí, odstránime oči. Dáme ich variť s hubami, cesnakom, korením. Na veľmi slabom ohni varíme 1,5 až 2 hodiny. Potom hlavy opatrne vyberieme a povyberáme mäso. Do ešte variacej sa polievky vložíme všetky vnútornosti (okrem čriev) a ryžu. Zo smotany, mlieka a hladkej múky pripravíme zátrepku a zahustíme ňou polievku. Varíme asi 10 minút (až zmäkne ryža) a nakoniec do polievky vložíme mäso z hláv. Dochutíme hubovou koreniacou zmesou, zeleninovou koreniacou zmesou a niekoľkými kvapkami octu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 866
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

867

Podobné recepty:
  • Slivky v červenom víne

    Slivky v červenom víne

  • Maslové pagáče

    Maslové pagáče

  • Skorocelový sirup

    Skorocelový sirup

kuk