Vianočná štóla

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 0,5 kg polohrubej múky, 2,5 dl mlieka, 180 g masla, 3 žĺtky, 100 g hrozienok, 100 g mandlí, práškový cukor, 1 vrecúško vanilkového cukru, štipku muškátového kvetu, 70 g jemného kryštálového cukru, 50 g kandizovaného ovocia, 2 až 3 lyžice rumu, citrónovú kôru, 30 g kvasníc.

Postup

Krok 1

V polovici vlažného mlieka rozmiešame kvasnice s lyžicou cukru, lyžicou múky a necháme vykysnúť. Do preosiatej múku, pridáme kvások, vo vlažnom mlieku rozšľahané žĺtky, mäkký tuk, cukor, vanilkový cukor, rum, muškátový kvet a postrúhanú citrónovú kôru. Cesto vypracujeme a necháme asi jednu hodinu kysnúť. Do cesta zapracujeme opláchnuté hrozienka, pokrájané (ošúpané) mandle a kandizované ovocie. Necháme ešte asi 30 minút kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na plát, pozdĺžne preložíme, čím získame tvar štóly. Dáme na vymastený plech a necháme krátko kysnúť. V rúre vyhriatej na 180 až 200 stupňov pečieme asi hodinu. Horúcu štólu potrieme rozohriatým maslom a posypeme cukrom. Necháme dva týždne odležať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 775
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

776

Podobné recepty:
  • Korenistý koláč

    Korenistý koláč

  • Cestoviny s jogurtovou omáčkou

    Cestoviny s jogurtovou omáčkou

  • Rýchly ríbezľový koláč

    Rýchly ríbezľový koláč

kuk