Saltimbocca

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 morčacie rezne (alebo kuracie, či teľacie), 150 g parmskej šunky, sušené šalviové listy, olivový olej, soľ, korenie, 1 cibuľu, 2 dl vína.

Postup

Krok 1

Morčacie rezne opatrne natenko vyklepeme, posolíme, pokoreníme , posypeme rozdrvenou šalviou. Na jednu polovicu rezňa poukladáme 1 až 2 plátky parmskej šunky. Rezeň preložíme napoly a okraje zľahka zpevníme naklepaním. Uzatvorené rezne pečieme na veľmi horúcom olivovovm oleji z oboch strán, vyberieme ich a na výpeku zľahka osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Podlejeme vínom, privedieme do varu, odstavíme a vložíme späť opražené rezne. Krátko podusíme. Ako prílohu podávame ryžu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 727
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

728

Podobné recepty:
  • Mleté mäso na ihle

    Mleté mäso na ihle

  • Zemiakové šišky plnené mäsom

    Zemiakové šišky plnené mäsom

  • Šuhajdy

    Šuhajdy

kuk