Hovädzie plátky a la Nelson

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g hovädzej sviečkovice, 2 cibule, 50 g sušených hríbov, 2 lyžice oleja alebo masla, 2 dl smotany, 1 lyžička hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na tenké plátky, každý naklepeme, posypeme soľou a mletým korením a opečieme z oboch strán na tuku, preložíme do kastróla. Na tom istom tuku opražíme na plátky pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané hríby (predtým asi na hodinu namočené vo vode), podlejeme troškou vody a dusíme na malom ohni do mäkka. Mäso vyberieme, omáčku dochutíme smotanou zmiešanou s múkou, prevaríme a týmto zalejeme porcie mäsa na tanieri. Môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo s cestovinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 835
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

836

Podobné recepty:
  • Palócsky guláš (Palóc gulyás)

    Palócsky guláš (Palóc gulyás)

  • Fašírované srdce

    Fašírované srdce

  • Segedínsky guláš

    Segedínsky guláš

kuk