Sladkokyslý kapor s ananásom

2004-01-19

Ingrediencie

  • 1 kapra, 1 bielko, olej na praženie, 2,5 dl vody, 1 menšiu konzervu ananásu, malú konzervu mandarínok, 1 hrsť mandlí opražených na oleji, dve lyžice sójovej omáčky, 3 lyžice octu, 2 lyžice cukru, 4 lyžice škrobovej múčky, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Kapra umyjeme, očistíme a po oboch stranách urobíme nožom niekoľko šikmých rezov. Rybu osolíme a potrieme povrch i vo vnútri bielkom. Do pekáča dáme toľko oleja, aby bol kapor čiastočne ponorený. Kapra opražíme z oboch strán do zlatista (asi 30 minút). Do osobitného hrnca dáme vodu,, šťavu z kompótov, sójovú omáčku, cukor a soľ. Varíme asi 5 minút. Potom pridáme škrobovú múčku rozpustenú v studenej vode. Miešame do zhustnutia. Opraženého kapra preložíme do misy, mandarínky povkladáme do zárezov, ananás a mandle dáme okolo kapra a zalejeme omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 463
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

464

Podobné recepty:
  • Kávový flip (bez kávy)

    Kávový flip (bez kávy)

  • Božský rez

    Božský rez

  • Kakao de Luxe

    Kakao de Luxe