Bombajský šalát
2015-12-08- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Šaláty - prílohy , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 5 kg malých zemiakov
- 300 g fazule
- 5 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 vrecúško hrozienok
- 2 ks veľké cibule
- 2 dl oleja
- 2 lyžička korenia kurkumi
- 2 lyžička majoránky
- trochu čierne korenie
- trochu soľ.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich, necháme ich vychladnúť a pokrájame na kolieska. Fazuľu uvaríme vo vode, scedíme ju, vývar odložíme. Na horúcom oleji speníme cibuľu pokrájanú na väčšie kúsky, pridáme koreniny, hrozienka, premiešame a opäť speníme. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a zalejeme vývarom z fazule v takom množstve, aby konzistencia bola podobná majonéze. Fazuľu, zemiaky a omáčku zľahka zmiešame. Podávame teplé ako prílohu, alebo studené ako samostatné jedlo. Šalát je chutnejší po jednodňovom odležaní v chladničke.