Bombajský šalát

2015-12-08

Ingrediencie

  • 5 kg malých zemiakov
  • 300 g fazule
  • 5 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 vrecúško hrozienok
  • 2 ks veľké cibule
  • 2 dl oleja
  • 2 lyžička korenia kurkumi
  • 2 lyžička majoránky
  • trochu čierne korenie
  • trochu soľ.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich, necháme ich vychladnúť a pokrájame na kolieska. Fazuľu uvaríme vo vode, scedíme ju, vývar odložíme. Na horúcom oleji speníme cibuľu pokrájanú na väčšie kúsky, pridáme koreniny, hrozienka, premiešame a opäť speníme. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a zalejeme vývarom z fazule v takom množstve, aby konzistencia bola podobná majonéze. Fazuľu, zemiaky a omáčku zľahka zmiešame. Podávame teplé ako prílohu, alebo studené ako samostatné jedlo. Šalát je chutnejší po jednodňovom odležaní v chladničke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1597
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1598

Podobné recepty:
  • Šalát Modenese

    Šalát Modenese

  • Šalát z červenej repy

    Šalát z červenej repy

  • Fazuľkový šalát na parížsky spôsob

    Fazuľkový šalát na parížsky spôsob

kuk