Kura s pomarančovou omáčkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kura, 150 g pomarančového džemu, 2 strúčiky cesnaku, 50 g hnedého cukru, 5 lyžíc pomarančovej šťavy, 1 až 2 lyžice dijonskej horčice, 4 lyžice červeného vínneho octu, olej, postrúhaný ďumbier.

Postup

Krok 1

Cesnak najemno posekáme a zmiešame s pomarančovým džemom, cukrom, pomarančovou šťavou, octom, horčicou, ďumbierom, olejom. Kura rozdelíme na porcie (napríklad 8 dielov). V pekáči rozohrejeme olej a opečieme na ňom zo všetkých strán porcie kuraťa. Výpek zlejeme, pridáme do pekáča pomarančovú zmes, krátko povaríme a neprikryté vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút. Hotové porcie preložíme na misu, prelejeme pomarančovou omáčkou. Podávame s ryžou, alebo pečenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 625
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

626

Podobné recepty:
  • Štipľavé kuracie tortilly

    Štipľavé kuracie tortilly

  • Bazalkovo - špenátové koláčiky

    Bazalkovo - špenátové koláčiky

  • Paprikový šalát s olivami

    Paprikový šalát s olivami

kuk