Bravčové závitky plnené kapustou

2015-12-16

Ingrediencie

  • 0,5 hlávka kapusty
  • 60 ks tuku
  • 2 ks cibule
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie
  • 3 ks vajcia
  • 500 g bravčového mäsa zo stehna
  • 20 g údenej slaniny
  • trochu múku na obaľovanie.

Postup

Krok 1

Kapustu očistíme a pokrájame na tenké rezance. Na 20 g tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú kapustu, osolíme, okoreníme, trocha podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Keď sa už všetka voda vydusila, pridáme vajcia a ešte chvíľu za stáleho miešania podusíme, až kým vajcia nestuhnú. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezy, ktoré naklepeme, osolíme a na každý dáme tenký plátok slaniny a trocha podusenej kapusty. Mäso zvinieme, previažeme niťou, obalíme múkou a na zvyšnom tuku zo všetkých strán opečieme. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme, podlejeme a prikryté za občasného podlievania udusíme do mäkka. Hotové závitky zbavíme nite. Podávame so šťavou a zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 911
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

912

Podobné recepty:
  • Dedinský rezeň na pekáči

    Dedinský rezeň na pekáči

  • Zemiakové knedle plnené údeným mäsom I

    Zemiakové knedle plnené údeným mäsom I

  • Rýnska roštenka

    Rýnska roštenka

kuk