Bravčové závitky plnené kapustou
2015-12-16- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 0,5 hlávka kapusty
- 60 ks tuku
- 2 ks cibule
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie
- 3 ks vajcia
- 500 g bravčového mäsa zo stehna
- 20 g údenej slaniny
- trochu múku na obaľovanie.
Postup
Krok 1
Kapustu očistíme a pokrájame na tenké rezance. Na 20 g tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú kapustu, osolíme, okoreníme, trocha podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Keď sa už všetka voda vydusila, pridáme vajcia a ešte chvíľu za stáleho miešania podusíme, až kým vajcia nestuhnú. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezy, ktoré naklepeme, osolíme a na každý dáme tenký plátok slaniny a trocha podusenej kapusty. Mäso zvinieme, previažeme niťou, obalíme múkou a na zvyšnom tuku zo všetkých strán opečieme. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme, podlejeme a prikryté za občasného podlievania udusíme do mäkka. Hotové závitky zbavíme nite. Podávame so šťavou a zemiakmi.