Goralská polievka

2018-02-23

Popis

Goralská polievka

Ingrediencie

  • 75 g suchej fazule
  • 250 g kyslej kapusty
  • 25 g údenej slaniny
  • 50 g masti
  • 50 g hladkej múky
  • 1 dl kyslej smotany
  • 2 ks zemiaky

Postup

Krok 1

Umytú fazuľu deň vopred namočíme do vody. Na druhý deň fazuľu uvaríme v tej istej vode do mäkka. Osobitne uvaríme kyslú kapustu a očistené, na drobné kúsky pokrájané zemiaky. Keď je všetko mäkké, zmiešame do jedného hrnca. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme spolu s malými kockami údenej slaniny. Pridáme červenú papriku a rýchle vlejeme do polievky. Polievku zahustíme nasucho opraženou múkou, ktorú sme rozhabarkovali v kyslej smotane. Necháme prejsť varom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 3 13206
Ohodnoť tento recept

3 ľudí hodnotilo recept

13207

Podobné recepty:
  • Alsaská pivová polievka (Francúzsko)

    Alsaská pivová polievka (Francúzsko)

  • Cuketová domáca horčica

    Cuketová domáca horčica

  • Mrazený múčnik

    Mrazený múčnik

kuk