Cesnakové kuracie prsia
2016-04-05- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Kuracie prsia s cesnakom, syrom a dvoma druhmi smotany pre pravých labužníkov!
Ingrediencie
- 600 g kuracích pŕs
- 3 dl mlieka
- 5 strúčik cesnaku (veľkých)
- 400 g tvrdého syru na strúhanie
- 3 ks vajcia
- hladká múka
- 1 kelímok kyslej smotany
- 1 kelímok sladkej smotany
- 100 g masla
- soľ
Postup
Krok 1
Prelisovaný cesnak dáme do mlieka. Kuracie prsia osolíme, naklepeme a ponoríme do mlieka s cesnakom. Necháme odstáť do druhého dňa.
Krok 2
Do misiek si pripravíme hladkú múku, rozšľahané vajcia a postrúhaný syr. Odkvapkané rezne obalíme v múke, vo vajciach a v syre a ukladáme ich do maslom vymasteného pekáča. Prvú vrstvu mäsa polejem zmesou sladkej a kyslej smotany. Na to poukladáme druhú vrstvu rezňov obalených v múke, vo vajci a v syre a zalejeme zvyškom smotany. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.